Ohjelmassa iltakisa Tampereen keskustan liepeillä, tuomarina tosi tiukka Jari Salokanto, joka vähensi kaikista virheistä oikein reippaan kaavan mukaan! Saga suoriutui liikkeistä tasonsa mukaisesti ja olin siihen ihan hirmu tyytyväinen! Pientä törmäämistä oli ja jossain pikkaisen vinossa muttei mitään kovin kummoisia virheitä eikä nolliakaan tullut. Silti pistesaalis oli surkeat 237p. sij. 2/5. Palkinnot olivat hyvät ja runsaat, saimme säkin ruokaa ja vieläpä merkkiä jota Freya on viimeaikoina syönyt, lisäksi tuli ruusuke, lahjakortti Tamskin kisoihin jolla saa osallistua kisaan puoleen hintaan ja vieläpä lahjakortti Mustiin & Mirriin. :-) Tämä kisa oli maksettukin puoliksi Tamskin lahjakortilla, joten oli oikein tuottoisa reissu vaikkei kaivattua ykköstulosta tullut vieläkään. Toisaalta en sitä odottanutkaan, mutta päivän suorituksella sen olisi useammaltakin tuomarilta saaanut.

Tänään kokeilin Sagalle uutta lähestymistapaa kisatilanteeseen - viimeksihän jouduin keskeyttämään kun se tikahtui riemuunsa kunnes "pimahti". ;-) Nyt olin ihan koko ajan superrauhallinen, käskyt jämäkät ja kehut vaisut. Siitä huolimatta Sagalla oli melkein liian kivaa ja se lähti tehtäviinsä kuin tykin suusta! Tällä linjalla siis jatketaan, enempää innostusta ei tosiaankaan kaivata, vain rauhallista ohjausta. Saga oli aluksi häntä vähän koipien välissä kun saavuimme kisapaikalle, se oli ihmeissään kaupungin miljoonista hajuista. Odotimme vuoroamme koko ajan kehän (aidattu hiekkakenttä) laidalla, se on havaittu hyväksi konstiksi aiemmissa kisoissa. Saga makoili jaloissamme katsellen maisemia. Autoon sitä ei välissä kannata viedä, koska sieltä tullessaan se käyttäytyy kuin tulisi uuteen paikkaan ja sen pitää uudelleen rauhoittua. Mutta nyt on hyvä kun alkaa "resepti" olla selvillä, tämä sopii hyvin Sagalle. Tuli taas uutta intoa jatkaa eteenpäin, on jo välillä vähän into laantunut kun Saga vetelee kyseenalaista enkkaa voittajaluokan kisojen määrässä... Joskaan niitä ei hirveästi vielä takana olekaan. Mä haluaisin päästä jo sen kanssa tositoimiin, liikkeet ovat ihan hyvät, paremmat kuin muilla koirillani niiden siirtyessä ylimpään luokkaan. No, tuleepa nyt ainakin oikeasti treenattua nämä kuntoon ennen luokan vaihtoa, hyvä niin. :-)

liikekohtaiset:
paikallamakuu 8
Olin ihan satavarma ettei kumminkaan pysy paikallaan (mitä, minäkö pessimisti?) ja siellähän se oli kuitenkin ollut ihan rauhassa. Vähennys tuli siitä kun se nousi salamana perusasentoon ennen käskyä.

seuraaminen 8,5
Paras kisaseuraaminen ikinä! Jee! Yksi tosi nihkeä perusasento, yksi vino ja jossain vaiheissa kuulemma liian tiivis.

liikk. istuminen 8
Hyvähän se oli, liikkeelle lähtiessä kävi ihan sekunninsadasosassa maassa ja siitä hyvin seuraamaan. Oli silmää nopeampi temppu! :-O

luoksetulo 7
Hirmu hyvä luoksetulo, lopussa pieni törmäys ja vähän vinossa. Kysyin tästä liikkeestä varmuuden vuoksi tuomarilta mistä vähennykset tulivat. Ajattelin, että ei voinut tulla matkan varrelta kun minusta se oli hyvä, eikä se sieltä siis tullutkaan vaan lopun epätarkkuuksista. Sagaksi kuitenkin tosi pieni törmäys, on selvästi jo parantunut aiempaan verrattuna.

ruutu 7
Meni pienellä kaarella (kiltti pikku paimenkoira...) ja seuraamaan tulo epätarkkaa.

hyppynouto 8
Ihan huippuhyvä ja lähti kuin tykin suusta vaikka annoin käskyn tosi monotoonisella ja rauhallisella äänellä! :-) Virheenä pieni törmäys lopussa, ehkä hiukan vinossa?

metallinouto 9
Hienohan se. :-) Oisko ollut hiukan vino? Siis sentin tai kaksi.

tunnari 5
liike jota eniten epäilin nollaksi etukäteen. Saga lähti taas hurjaa vauhtia ja suoraan oikealla etuviistossa olevaa ruutua (!) kohti... Ehdin miettiä hetken minkä käskyn annan ja päätin huutaa vain "Saga" kovaan ääneen ettei se rupea liikaa miettimään ja sehän muistikin siitä mikä liike oli menossa, palasi reippassti palikoille, haisteli hyvin ja toi omansa virheittä (ei pureskellut, roikotellut, ollut vinossa tms.) Rankka vähennys minusta yhdeksi korjauskäkyksi? No, minkäs teet, tarkkaa tämä toko. Kuinkahan me ikinä selvitään EVL:stä jos sinne päästään?

kaukot 7
Sagan parhaat kaukot, oikein hienoa! Hyppäsi asennot terävästi ja Salokanto ei pitänyt kaukoistamme AVO:ssakaan joten ei sitten tässäkään luokassa. Siirtyihän Saga toki hiukan paikaltaan, mutta muuten oli hyvä.

koko. vaikutus 9
Kisassa oli tuomariharjoittelija ja hän aloitti lopussa, että hänen mielestään oli kyllä yhdeksän arvoinen ja Salokanto oli samaa mieltä. Kyllä lämmitti mieltä kun tuomari kehui suoritusta innokkaaksi yms. :-) ja sitähän se oli, Sagalla oli huippuhauskaa! Kyllä toko on kivaa! Vähennys tuli varmaankin meidän perusasentojen nihkeydestä, Saga on ehta näyttelykoira eikä siis osaa selvästikään istua. Se tuli aina viereen seisomaan liikkeiden alussa ja jouduin kovasti säätämään, että peppu menisi maahan saakka... tämä tulee harjoituslistan kärkeen seuraavassa treenissä. Istuminen on ollut sillä koko ajan nihkeää ja hidasta, eihän pieni punainen voi mitenkään ymmärtää että sillä on peppukin!

Samassa luokassa oli kisaamassa myös Sagan sisko Ihqu, oli hauska nähdä se tositoimissa, en ole sitä aiemmin kisoissa nähnytkään. :-)


Saga ja minä kisanjälkeisissä tunnelmissa kämpällä - kahjuja molemmat!

Oikeesti - miten toi Saga voi näyttää noin suurelle tuossa kuvassa!
Meitin pieni medibortsu! :-D