Ajoreitit ovat ihan tukossa, lunta puoleen sääreen asti. :-/ Ajeltiin sitten tietä pitkin postilaatikolle ja takaisin. Tätä sitten mentiin edestakaisin moneen kertaan ja kerran kävin Kilpijärventielläkin pari sataa metriä.  Matkaa yhteen suuntaan tuli 300 m ja yhteensä ajoa kertyi lopulta n. 3 km, josta suurinpiirtein puolet mentiin laukalla. Aluksi johdossa oli taas Pinja, mutta sitten päätin kokeilla sille pariksi Sagaa, koska reki luisti tiellä hyvin ja mieli teki mennä kovempaa - ja sen homman nuo bortsut hanskaa paremmin. 

Saga meni ihan ok, mutta aina välillä katseli olan yli Shiraa, sillä oli selvästi ikävä vakiparia. Joten vaihdoin Shiran Sagan kaveriksi johtoon ja Pöön niiden taakse. Hassuja nuo bortsut, Saga aina kyttää Shiraa ja joskus vähän rökittääkin sitä, mutta silti ne mieluiten menevät kimpassa - myös vapaan... Mulla on miljoona kuvaakin joissa ne ovat rinnakkain. Vauhtia alkoi irrota helpommin ja borsut veivät rekeä hienosti. Jopa käännökset menivät ihan hyvin, parasta oli kun tehtiin vikaa käännöstä (tiellä täyskäännös kotiinpäin) ja koirat kääntyivät käskystä ja mä vaan nostin reen toiseen suuntaan, eivät edes menneet solmuun! Tavallisesti talutan niitä nuo täyskäännökset ja käsken odottelemaan sen aikaa, että saan reen ympäri. Bortsujen tyyli oli parantunut selvästi ja Shirakin meni nyt johdossa tasaisesti, aiemmin se on hidastellut ja Saga puolestaan keksinyt omia reittejä. Otin kaksi kiihdytyspätkääkin ja se vasta hauskaa olikin kun kaikki koirat menivät kovaa laukka ja reki luisti! :-)

Katsotaan nyt miten nuo paikat jatkossa jakaantuvat, bortsuista irtoaisi tuota vauhtia kivasti ja sopisivat sen puolesta johtoon. Pinja kulkee millä paikalla hyvänsä, joten sen puolesta se kävisi. Johtajan valintaan vaikuttaa kyllä reittikin: jos on vaikeampi paikka missä menee polkuja lähellä toisiaan, on parasta valita Pinja joka ei rupea oikomaan, mutta selkeällä vauhtireitilllä bortsut rulettaa. Paras vaihtoehto olisi, että kukin voi juosta kaikkia paikkoja niin ei tule hankaluuksia jos joku joskus puuttuu porukasta.