Pakkasta on -20 ja keli upea! Koirat tarkenee ihan hyvin, mutta mä en... brrrr Laitoin kaksi toppatakkia päällekkäin ja kaulaliinan kun lähdin kelkkailemaan koirien kanssa. Ai niin, olihan mulla kaksi pipoakin päällekkäin. Meinasin, että tällä kertaa en ainakaan palele! Näpit vaan meinasi silti jäätyä. Koirat olivat ulkonakin päivällä, eikä edes pentu palellut. Inka ja Freya ei tietenkään tarkena - Freya on whippetti ja sellaiseksikin aika paleleva ja Inka viettää pakkasella aikaa lähinnä sisällä normaalissa huonelämpötilassa, se ei voi makailla ulkona sen spondyloosin takia. (selkä kipeytyy entisestään kylmässä) Pinja, Shira ja Saga nukkuvat sisälläkin viileämmässä, mittailin eilen lämpötiloja eteisestä ja siellä on + 14 astetta. Pennun nukkumapaikassa puolestaan +17. Mun nukkumapaikassa korkein mitattu lämpötila on ollut (mittari muistaa minimit ja maksimit) + 30! :-O Mä nukun siis parvella ja lämmitän mökkiäni normipattereiden lisäksi puuhellalla ja kamiinalla... Joskus sitten tulee lämmitettyä liikaakin...

No, se siitä lämpötilaseurannasta, palataan itse asiaan eli kelkkailuun kolmikon kera. Bortsut kulkivat taas edessä parina ja Pinja niiden takana. Nämä meidän "synnynnäiset rekikoirat" tarvitsevat pientä kannustusta koko ajan, että matka ei hidastu ja lopulta pysähdy. hehehee :-D Eipä ainakaan vauhti pelota... Mutta tasaisesti ne taas menivät muuten kunhan vaan muisti kehua välillä. Lähinnä köpöteltiin hiljaista ravia ja jonkun pätkän bortsut laukkasivat. Kaikki koirat vetivät yhtäläiseen kuitenkin liinat kireällä, etenkin Pinja tuntui tänään löytäneen tasaisen rytmin. Tänään matkaa tuli reilu kilometri, enempää ei kuljettu kun nuo eivät vielä ole niin innostuneita hommasta. Ihan iloisesti ne silti kulkivat vaikkakin välillä hidastivat vauhtia. Täytyy varoa etteivät kyllästy heti alkuunsa, onhan tämä vielä niin uusi juttu niille. Kovasti ne yrittivät vetää, mutta ovat aika pieniä koiria. Ehkä me vaan tarttetaan isompi valjakko, että jaksavat kiskoa mua perässä helpommin? ;-) Suunnitelmia jo olisikin, aion yhdistää kaverin koiran/koirat samaan porukkaan niin saadaan lisää hev.. eikun koiravoimia!

Valjaiden kokoa vaan edelleen ihmettelen. Olisivatkohan nuo koirat olleet sen verran hämillään silloin sovituksessa, että olivat jotenkin kyyryssä tai kasassa. Hyvin todennäköistä, ne pitivät hommaa perin kummalllisena ja venkoilivat. Pinjan valjaat ulottuvat vetäessä lonkkien kohdalle -ei hännän tyveen, melkein sama juttu Sagalla, sillä tosin ovat paremmat. Sovituksessa kummankin näyttivät hyvälle. Shirallahan jo vaihdoinkin numeroa isompiin. Edestä valjaat istuvat myös Pööllä ja Sagalla, joten yksinkertaisinta lienee ommella ihan pikkuisen jatkoa taakse, isompi koko olisi varmaan edestä liian väljä. Hyvä kun on useampi koira niin voin testailla niiden valjaita toisilleen. :-)