Luunpurijat...
Mitä tulee kun laittaa tarhaan kuusi narttua ja kolme luuta? No, kolme nälkäistä koiraa. :-D Pihalla siis oli vielä kolme osittain kaluttua luuta jäljellä kun laitoin koko lauman sinne, nyt oli Inkakin taas mukana jengissä. Niinhän se sitten meni kuten meinasinkin, Pinja, Inka ja Saga ottivat luut ilman minkäänmoista neuvottelua muiden kanssa ja loput katselivat kiltisti sivusta. Hyvä juttu. Inka nakertelikin luita sitten pitkän aikaa, saapa nähdä oksentaako se niitä yöllä... :-P

***************************************

Kelkkailutkin taas etenivät, tänään tehtiin pikkuiset ajelut pareissa. Ensin kävin Sagan ja Shiran kanssa (n. 600 m). Kahdella käännöksetkin onnistuivat. Laitoin kelkan etukaareen pehmusteenkin mahdollisten äkkipysäysten varalle, onneksi sille ei kuitenkaan ollut tarvetta. :-)

Sitten tehtiin vaihto, Shira jatkoi parissa, mutta kaveriksi vaihtui Inka. (matkaa n. 150 m) Se kulki kuten toivoinkin - tasaisella ravilla Shiran rinnalla vetämättä, mutta kuitenkaan jätättämättä. Ensin mietin uskallanko ottaa sitä mukaan kun sillä on spondyloosi, mutta itseasiassa tämä kelkkailu meidän vauhdeilla on huomattavasti tasaisempaa ja turvallisempaa kuin Inkan omat hankirallit kun se juoksee muitten kanssa kilpaa tehden käännöksiä sata lasissa.

Valjaitten kanssa täytyy tehdä vielä säätöä. Shiran ovat liian lyhyet vaikka niitä mitenpäin mittaisi, sillähän on samankokoiset valjaat kuin Sagalla mutta paljon pidempi selkä. Vetäessä valjaat ovat sen ristiselän paikkeilla eivätkä asetu samallatavalla kauniisti kuten Sagalla, taitavat vähän painaakin selkää väärästä paikasta. Kokeilin sille siksi Pinjan valjaita ja ne toimivat paljon paremmin vedossa, kaula-aukko ei ollut liian suuri kuten vähän ensin epäilin ja pituus oli parempi. Sagalle puolestaan ykkösen valjaat istuvat kuin olisivat sille tehdyt. Inka puolestaan testaili kolmosen valjaita, nekin ovat sille vähän lyhyet, mutta sehän ei vedä joten ei haittaakaan. Pinja on tosi pieni Inkaan verrattuna, etenkin nyt karvattomana. Saapa nähdä miten sen valjaat istuvat jatkossa kun se saa turkkinsa takaisin, todennäköisesti alan käyttämään sillä kolmosen valjaita.