Pääsin pitkästä aikaa kokeilemaan kelkanvetoa koko kolmikolla, Shirakin siis pääsi mukaan. :-) Tehtiin pieni lenkki pellon ympäri ja kokeiltiin eri järjestyksiä valjakossa. Ensin laitoin bortsut eteen ja Pöön taakse, tämä järjestys on koko ajan tuntunut itsestä loogisimmalta. Mutta eipä pelannutkaan nyt... Saga kyttäsi Shiraa (oli tehnyt sitä jo pari päivää, taitaa olla Shiralla juoksut tulossa), Shira väisti Sagaa ja matka ei oikein edennyt minnekään. Eikun vaihto... Saga yksin johtoon ja Shira Pöön pariksi. Saga hidasteli ja odotti että joku tulisi vierelle, ei siis pelannut sekään. Teki siis saman kuin aiemmin kun kokeiltiin johtoon, tosin yhden kerran oli siinä toiminutkin.
  Sitten se epätodennäköisin koira johtoon eli Pinja. Shira juoksi oikealla ja Saga vasemmalla. Bortsut vaan eivät tykänneet paikoistaan ja yrittivät vaihtaa niitä keskenään ja meinvät solmuun. Sinänsä tiesinkin ettei Saga halua olla vasemmalla, mutta kokeilinpa kuitenkin. Taas siis pysähdyttiin muutaman metrin jälkeen ja paikkoja vekslattiin. Pöö jatkoi johdossa ja bortsut vaihtoivat paikaa keskenään - Shira laitettiin vasemmalle ja Saga oikealle. Johan toimi!  Pinja oli tosi tasainen johdossa ja jos yhtään hidasti, bortsut meinasivat jyrätä sen ja se huomasi ettei se käy. :-D
   Olipa ihanaa kun valjakko lähti puhaltamaan yhteen hiileen ja kaikki vetivät taisaisesti. :) Otettiin loppukirikin omaan pihaan - huusin Pööllä "kassille", millä olen sen tokossa yhteen väliin vapauttanut kentän reunaan syömään. Kylläpä Pöö lähtikin matkaan! Hieno loppusuora! Lopuksi kävimme vielä pitkällä kävelyretkellä koirat vapaana, että saivat verrytellä vetohommien jälkeen.