The Tokovaljakko & Tuunattu potkukelkka - edessä pehmuste, alla liukujalakset.

Nyt alkaa jo vauhti kasvamaan! Kävin Sagan ja Pinjan kanssa kelkkailemassa, kummallakin erikseen. Saga meni välillä aika hurjaa kyytiä, jos sillä ois ollut Shira parina, mua ois jo vauhti hirvittänyt! Saga veti siis kelkkaa yksin peltoreiteillä, vapaana mukana olivat pentu ja Shira. Välillä Saga oikein spurttasi ja sain olla tarkkana etten jäänyt pois kyydistä joissain lähdöissä. Tein vetoliinaan uuden jouston, nyt se on tehty mustekalasta ja pidän sitä kädessäni kun menen yhdellä koiralla, silloin voin irroittaa siitä tarvittaessa. (kun pentu pölähtää vaikka eteen...)

Pinja oli laiskempi rekikoira, sillä on selvästi vielä ristiriita päässään tuosta vedosta. Kun liina kiristyy, se luulee, että kuuluisi pysähtyä. Niinhän sille on opetettu. Bortsut ovat röyhkeämpiä ja ne ovat omaksuneet vetohommat helpommin. Pinjakin kulkee paremmin, kun sillä on pari tai se menee bortsujen takana. Kävin sen kanssa naapurissa ja siellä kokeilin ihan vaan kutsua Pöön luokseni naapuria kelkassa vetäen. Ensin se vähän ihmetteli, mutt sitten alkoi kiskoa ja lopulta ihan laukkasi. Kun veto oli parhaimmillaan huusin, että "kuski" laskee Pöön vetoliinasta irti (oli kädessä) jolloin Pinja sai palkaksi helpon loppupätkän, samaa tein eilen Sagalla. Eiköhän tuo auttanut siihen, että se ymmärtää  vetämisen olevan kelkan edessä sallittua. :-)

Pinjan valjaat aiheuttavat edelleen mulle harmaita hiuksia. Eivät vaan istu kunnolla. Tuo kolmosen valjas on siinä ja siinä, onko tarpeeksi pitkä ja leveä rintaosa on huonompi kuin kapea.

Suunnittelen jo ottavani Freyankin mukaan valjakkoon, sille vaan tarttee ensin väsätä valjaat... :-) Se menisi varmasti ihan hyvin Pinjan vierellä, veti sitten tai ei - ihan sama mun kannalta, kunhan vaan pääsisi mukaan touhuilemaan.

Olen tänään kävellyt kilometritolkulla pitkin peltoja! Koirat ovat päässeet oikein kunnon lenkille. Kävin vähän eri kokoonpanoilla lenkeillä, ettei Shira pääse menemään täysiä. Se oli siis erikseen kävelyllä ja muut kimpassa kunnon hankirallilla, lisäksi Shira oli Noxin Sagan kanssa lenkillä kun Saga kelkkaili.