Lähdin kokeilemaan Pinjan, Shiran ja Sagan kanssa sitä aukiraivaamaamme reittiä. (kts. ed. juttu 18.2.) Se oli aika hyvä: reki kulki hienosti, koirat upposivat hiukan. Laitoin koirat kiinni kutosen liinoilla peräjälkeen, että niiden olisi helpompi kulkea upottavissa kohdissa. No, ei siellä oikein muullaisia kohtia ollutkaan, mutta ei ne paljoa uponneet, mutta aika lujaa joutuivat kiskomaan kun kolmeenpekkaan mua ja rekeä kiskoivat. Autoin toki vaikeimmissa kohdissa, mutta suorilla pystyi ajamaan ravissa ja seistä jalaksilla maisemista nauttien eikä näyttänyt olevan edes vaikeaa koirien mielestä. Valjakko kaipaisi selvästikin vahvistusta, pari koiraa lisää ei olisi pahitteeksi... Oisko kellään ylimääräisiä rekicollieta? Tai huskeja? Tai jotain? :-P

Jätin seisingit pois etteivät sotkeennu niihin rämpiessään hankalammissa kohdissa. Vaikka kaikki koirat olivat pelkissä vetoliinoissa, eivät edes käännökset tuottaneet ongelmia ja kaikki myös vetivät tasaiseen tahtiin. Johdossa oli Saga -äkäpussi: kun ei ole vieruskaveria niiin eipä pysty komentelemaankaan ketään. hähää! Hyvin johti pieni punainen. :-) Sen takana kulki Pinja-Pöö ja vikana lähinpänä rekeä veti Shira. Oli aika vaihteleva maasto ajoreittinä, ensin mentiin mäkisen metsän läpi sille aukiraivatulle reitille, sitten edestakaisin pikkupätkä tietä myöten jossa päästiin kiihdyttelemäänkin, taas takaisin pellolle ja metsän läpi kotiin. Lopuksi vielä kierros kotipeltoreitillä. (matkaa kertyi n. 4 km) Sitten pidettiin paussi ja käytiin vielä samanmittaisella lenkillä, mutta helpommassa maastossa - ajoin Kilpijärventiellä (huijui! mutta ei tullutkaan vastaantulijoita ollenkaan..) ja lopuksi taas kotipeltolenkki.

Koirat jaksoivat tosi hyvin ja intoa riitti. Bortsut vaan vetävät kovempaa kuin tarvitsisi ja kuluttavat energiaa turhaankin. Pinja osaa säädellä menemistään paremmin ja se olisi varmaan kulkenut säästötyylillään vaikka iltaan saakka. Säästö ei siis tarkoita ettei se vetäisi vaan sitä ettei se koko ajan meinaa tikahtua intoonsa kiskoessaan, kulkee siis tasaisesti. :-)