Tänään oli MKK:n kokous jossa jaettiin vuoden koira kiertopalkinnot:
Pinja - Mäntsälän koirakerhon vuoden tokokoira EVL
Saga - Mäntsälän koirakerhon vuoden tokokoira VOI

Agilityssa Saga oli medeissä 3/3, Pinja makseissa 6/8 ja Shira 8/8 (muistaakseni...)

**********************************************************

Kuvia Noxin ensikohtaamisesta lampaiden kanssa.

Kävimme kylässä Shiran kasvattajalla, mukaan reissuun pääsivät Shira ja Nox. Samalla tutustuimme Minnan lemmikkilampaisiin, Usvaan ja Uneen. Koirat reagoivat niihin ihan eritavalla kuin oletin. Luulin, että Shira olisi niistä tosi kiinnostunut, sehän on kokeillut paimennustakin kahteen otteeseen ja on siis nähnyt lampaita ennenkin. Siitä tosin on jo aikaa. Noxin luulin pelkäävän niitä ja varovaisesti haistelevan... No meni ihan eri tavalla.

Ensin otin Noxin yksinään katsomaan. Nox alkoi heti haukkua ja häntä heilui, tosin ihan alhana. Sitä jännitti oudot villakaverit, mutta siitä huolimatta se halusi koko ajan katsoa lampaita ja haukkui kovasti. Enimmäkseen se oli niistä n. 2 metrin päässä, mutta kävi välillä haistamassakin ja välillä teki lenkin niistä kauemmas. Mielenkiinto niitä kohtaan säilyi koko ajan, Noxista lampaat olivat ihan hurjan kiinnostavia! Minna sanoi, että tämä oli eka kerta kun koiravieras reagoi niihin tällä tavoin, muut koirat ovat käyttäytyneet kuin eivät näkisikään lampaita. Sitten otin Shiran paikalle, se käyttäytyi tismalleen kuten Minna kertoi aiempien käyttäytyneen, se ei mennyt edes haistamaan, etsi vaan käpyjä meille heitettäväksi! :-O

Välillä Nox ja Shira tapasivat uusia kavereita, sakemanni Mistin, Shiran äidin Fantan ja perhoskoira Catan. Cata tykkäsi Noxista ja koitti kovasti leikittää sitä. Sitten kävimme kahvilla ja lopuksi Nox pääsi vielä vilkaisemaan lampaita. Taas se haukkui kovasti. Minna siirsi lampaat pihan poikki toiseen tarhaan ja samalla Nox pääsi katsomaan niitä samassa tilassa, muuten se joutui tutkastelemaan niitä aidan takaa. Nox haukkui ja kulki lampaiden lähellä. Oli tosi yllättävää miten kiinnostunut se oli niistä, pitänee joskus mennä testaamaan onko sillä paimennusintoa enemmänkin. :-)


hau, hau, HAU! Lampaita jee! :-D