Päivällä ajettiin lenkki pellolla upottavassa hangessa, reitille oli satanut lunta. Eihän sitä mitenkään hirveästi ollut, mutta whippetti saattoi olla toista mieltä. Ajettiin vain pieni lenkki, tarkoituksena opettaa Freyaa. Kaikki muut pääsivät reen eteen paitsi Inka ja Nox, jotka juoksivat vapaana. Kävimme rekiretken jälkeen kävelemässä isomman kierroksen ja Nox & Freya leikkivät koko ajan. Niillä oli taas hurjan hauskaa, mukavaa kun Freya on löytänyt leikkikaverin Noxista. Ne kiskoivat villistä risaa palloa keskenään tuloksena kaksi irronnutta kulmuria! Olenkin odotellut, että ne tippuisivat, alhana oli vielä yksi jäljellä ja ylhänä molemmat. Nyt on siis enää yksi jäljellä. :-)

Illansuussa päätin lähteä vielä lenkille Sagan ja Pinjan kanssa, niillä tuota energiaa tuntui piisaavan... Shira ei päässyt mukaan kahdesta syystä. Ensinnäkin sen selkä on taas temppuillut vähän aikaa (selkälihakset kipeinä) ja en halua sen nyt kerralla rehkivän liikaa ettei kipeydy uudelleen. Toinen syy oli, että halusin mahdollisimman pienen porukan, koska aioin lähteä pidemmällä yleistä tietä pitkin kuin aiemmin. Kilpijärventiellä oli paljon märkää lunta. Puoleen väliin saakka oli vain yksi auto mennyt ja koirat yrittivät mahtua kimpassa siihen jälkeen. Eihän ne mahtuneet ja siksi Pinja jäi aina hiukan taakse ja sen liina tuppasi löystymään. Kilpijärventien puolesta välistä eteenpäin oli mennyt pari autoa ja koirat mahtuivat jälkeen juoksemaan, reki oli puoliksi hangessa. Aika rankkaa noiden vetää, etenkin kun Saga on työnarkomaani kuten Shirakin mitä tulee reen vetoon ja Pinja löysäilee jos se ei pääse menemään tiettyä nopeutta. Autoin sitten potkimalla vauhtia.

Soukkiontielle päästyämme homma helpottui, se on isompi tie ja aurattu jollain isommalla vehkeellä. Jatkoimme siellä menoa 800 m. verran (oli helppo katsoa matkat googlemapsista jälkikäteen :-D). Saga pysyi hienosti oikeassa laidassa, joten meno tuntui turvalliselta. Tulipa meitä peräti yksi autokin vastaan takaisinpäin ajellessamme. Pysäytyi koirat ja käskin istumaan, itse kävelin niiden eteen ja annoin pari namia, eipä ne autoa edes noteeranneet. Sitten ajettiinkin kotiin ja kun sisään päästiin olivat koirat tosi väsyneen oloisia, Saga etenkin oli ihan rätti. Matkaa kertyi yhteensä 4,1 km. Ensi kerralla kokeilen ajaa koirat peräkkäin ja jos se toimii, alan lisäämään porukkaa valjakkoon. Tiellä on hyvä luisto eikä siellä ole toistaiseksi hiekkaakaan joten siellä olisi mukava ajella.