Gaissan elo täällä meillä alkoi aktiivisella ohjelmalla aikalailla vahingossa. Nyt sillä on joka päivä ollut jotain uutta puuhaa ja se alkaa jo tottua touhuiluun, joten en mä taida enää yrittää säästellä sitä maailman menolta. Gaissa nukkuukin tosi hyvin ja sikeästi eikä vaikuta pätkääkään stressaantuneelta, myös ruoka maittaa ja vatsa pelaa. :-) Toisaalta, eihän meillä oikeastaan ohjelmaa olekaan jos vertaa vaikka siihen kun joku pentu muuttaa maalta kaupunkiin vaikkapa kerrostaloon ja kotiväki jättää sen nopsaan yksin työpäivän ajaksi... Mähän olen täällä ton kanssa 24 h/vrk ja joudunkin erikseen paneutumaan yksinolon opetteleluun, joka on muuten jo aloitettu.

Aamupäivällä Outi tuli tutustumaan pikku prinsessaan, pojatkin (pk colliet Julle & Poju) olivat mukana. Mentiin sitten pienellä porukalla metsään kävelemään, mukana olivat poikien lisäksi Gaissa, Nox ja Pinja. Pennut juoksivat taas kimpassa, niiden touhuja on hauska seurailla. Ihan hyvä kun tulevat nuo pojat tutuiksi, ne tulevat jatkossakin olemaan usein lauman mukana, Pojuhan kävi viime talvena valjakon mukana harjoittelemassa.


Poju & Julle tutkivat uutta tulokasta

Iltapäivällä äidin piti mennä hakemaan yhtä tuttua Hyvinkäältä. Päätin lähteä mukaan autoilemaan pennun kanssa, se oli ehtinyt nukkua pitkät päikkäritkin tossa välissä ja alkoi olla taas riehakas. Gaissa matkusti valjaissa takapenkillä ja oli tosi nätisti. Mutta ajoimme Hirvihaaran kamalan mutkaista väliä ja oksennushan siinä tuli - melkein mullakin... :-P Sain napattua kopin paperiin ja sen jälkeen pennun matka sujui ilman pahoinvointia. Ei kyllä ihme että oksetti, oli tosi kuuma ja mutkainen reitti alkumatkasta. Koko matkan pentu makasi ja asfalttitielle päästyämme meidän molempien olokin parani. Hyvinkäällä palloiltiin Pyrhösen parkkiksella liikenneympyrän vieressä ja katselimme liikennettä. Nähtiin tosi paljon autoja ja pyöräilijöitä, mm. täysperä ja moottoripyöriä. Pentu oli rauhallinen ja tarkasteli tilannetta. Käveltiin vähän ja Gaissa haisteli nurtsia. Se oli tosi rauhallinen eikä säikkynyt. Kotimatkalla se nukkui ja reittimme kulki Mäntsälän keskustan kautta joten emme joutuneet uudelleen sille mutkatielle. Kotiin tultuamme Gaissa söi ja nukahti.

------------------------------------------------------------------------------

illalla pentu vielä riehaantui nukuttuaan ensin pari tuntia. Se alkoi rellestää sisällä, joten ajattelin käyttää tilanteen hyväksi ja kokeilla opettaa jotain pientä. Käytännössä se tarkoitti pennun ruokkimista kädestä kinkkusilpulla parin minsan ajan... Tehtiin pk-luoksetulon asentoa - söi kädestä edessäni istuen ja maahanmenoa - meni namikäden mukana maahan syömään. Olipas siis tosi vaikeeta hehehee ;-D Kokeilin lisäksi naksutinta, teimme kosketusalustaa. Gaissa tajusi nopsaan idean ja tökkäsi kuonolla pieneen muovikanteen jota käytin alustana, sitten vain naks ja nami. Se tykkäsi kovasti uudesta syömisleikistä, se vaan loppui ihan liian lyhyeen sen mielestä. Sitten lähdimmekin ulos ja kävimme metsänreunassa lauman kanssa pienellä kävelyllä. Pihaan tultua otin pari kuvaa kun Gaissa leikki pallolla ja vielä kimppakuvia siitä ja Noxista kun otin sen mukaan touhuamaan.


Gaissa pyydystää palloa! Jiihaa!

 lisää uusia kuvia tältä päivältä löytyy heinäkuun albumin lopusta

Illalla avasin ovet ulos asti auki ja koirat saivat asettua minne halusivat. Suurin osa kävi mun tuolin lähelle makoilemaan, Freya luolaansa, mutta Gaissaa ei näkynyt. Aloin vähän huolestumaan joten lähdin pihalle katsomaan minne se on kadonnut. Siellähän se makasi tyytyväisenä rappusten luona maton päällä Inka seuranaan rappusilla. Viihtyi siis ulkona. Tulihan se sitten mun perässä sisään hetkeksi, mutta kun hetken olin koneella niin johan oli taas pentu kateissa, nyt arvasin missä se on ja menin vakoilemaan kameran kanssa...


Pikkuiset rekicolliet viihtyvät pihalla! :-D