Rukkailen koirien valjastilannetta uusiksi. Mittasin kaikki valjaat ja yllättäen koot ovat vähän vinksin vonksin. Mm. kakkoskoon valjaissa on isompi kaula-aukko kuin kolmosissa... Yritän tässä saada koot ja koirat täsmäämään ja tulin siihen tulokseen ettei bortsuille ole passeleita valjaita, vaikka noilla olen aiemmin ajellutkin - noissa on vähän turhan iso kaula-aukko, muuten ovat hyvät. Laitoin siis tilaukseen mittojen mukaan, tulee tosi hienot! Bortsut saavat puna-mustat valjaat, lisäksi Sagalle tilattiin lyhytvaljas hiihtoa ja vetojuoksua varten, se on musta-vaaleanpunainen. :-) Hieno homma kun saa sopivat noille. Collielle tuosta vanhasta kasasta löytyy sopivat ja niitäkin aion katsoa läpi, taidan vaihtaa Pinjalle nuo Shiran vanhat ja vähän pidentää niitä - ehkä. Noxkin alkaa olla aikuisen kokoinen, joten voin katsoa sille vakkari valjaat ja tehdä säätöjä jos tarpeen. Vetoliinojakin tarttisi uusia ja tehdä lisää. Seisingitkin ovat melkein kaikki hukassa tai risoja... Vetoa tarttee alkaa treenailemaan, katsotaan nyt millä ajetaan siihen saakka kunnes uudet valjaat tulevat. Ei nuo vanhatkaan ihan kamalat ole, joten jotain pientä treeniä voisi suunnitella nyt kun olen viimein onnistunut saamaan koirat ravaamaankin.

Viime päivät olenkin ollut ajamatta ja ollaan vain lenkkeilty - vapaana tietenkin. On ollut pitkiä lenkkejä vaihtelevassa maastossa, muutamana päivänä käytiin kahdesti pitkällä lenkillä. Olen myös juoksuttanut koiria pyörällä niin, että poljen hiljakseen tuota meidän tietä edestakaisin jolloin saan porukan liikkumaan tosi tasaiseen. Opetan niitä myös kulkemaan ryhmänä käskystä pyörän takana porukkana jolloin saan pidettyä tosi tasaisen ravin kaikilla. Hyvin sujuu jo, jopa pennut pysyvät ryhmässä. Se näyttää siis samalta kuin tuossa aiemmin lataamassani videossa, jossa kävelin koirien kanssa, mutta nyt vaan on pyörä alla ja vauhtina ravi.

Eilen melkein kaikki koirat hierottiin. Hieroja kävi kotona ja käsittelyyn pääsi vetopoppoo ja Freya. Samalla minä sain neuvoja kotihierontaa ja venyttelyä varten, koitan jatkossa huoltaa noita itse, muuten tulee liian kalliiksi jos kaikki hierotaan säännöllisesti. Koirat olivat onnesta soikeena kun pääsivät käsittelyyn! Esim. Sagaa piti käännellä takaisin kyljelleen useasti kun se olisi vain kellinyt selällään. Pinja puolestaan piti hassua ääntä ja sekin olisi mielellään kellinyt. :-D Pieniä jumeja tietty löytyi ja vähän eri kohdista eri koirilla.

Gaissa on kasvanut kovasti, nyt se on ihastunut meidän isoimpaan koirapetiin ja kun tuo siinä
oikein leveilee, ei muut siihen mahdu. Yleensä tuossa nukkuu kaksi rinnakkain... :-D