Koirat saivat ihan huippulukaalin! :-)

Kaikki (paitsi Freya, joka palelee helposti) viihtyvät ulkona niin hyvin, että olisivat siellä mielellään koko ajan. Huonolla kelillä en vaan raaski niitä siellä pitää, paitsi nyt kesän ajan kun niillä oli vanhan navetan (nykyinen verstas/maalaamo/varasto ym.) ovi auki koko ajan ja siellä nukkumapaikat. Rappusilla niillä on lisäksi katos, joka suojaa pieneltä sateelta. Kesällä oli niin kamalat helteet, että talossa oli sisälläkin hirveän kuuma. Onneksi koirat pääsivät viileään navettaan (reitti ex-autotallin puolelle jonka sisustin koirille) nukkumaan, meinasin välillä itsekin muuttaa sinne mutta en mennyt kuitenkaan kun ajattelin että siellä on varmaan liikaa hyttysiä. (yksikin on liikaa.. :-P)

Nyt kesän lopulla mietin, että uutta "koiralaa" voisi vähän tuunata talvea varten. Koirat ovat aiemmin käyttäneet perunakellarin välikattoa nukkumapaikkanaan, jonne ne keksivät itse kömpiä. Siellä vaan on ahdasta ja katossa nauloja, joten tukin reitit sinne. Mielessä on muhinut ajatus koiraovesta navettaan ja laittaa niille kunnolliset tilat. Tänään raivattiin isän ja Hannan kanssa tavarat vanhaan heppatalliin ja laitettiin olkia nukkumapaikaksi. Seinään sahattiin reikä oveksi. Oljet ovat toivottavasti hyvä wanhan ajan valinta, pehmopetit eivät kuivu kylmillä keleillä vaan homehtuisivat ajanmittaan...

Ainut ongelma on, että nuo haluavat pissiä olkiin. :-( Navetan vintillä on jonkun verran olkea ja kaikki ovat niitä vuorollaan merkanneet. Uuden petipaikan oljetkin ehdittiin samantien kusta Gaissan toimesta. Kävin sisällä ottamassa kuvia uudesta koirasviitistä ja samassa Gaissa kyykkäsi olkiin! PRKL! Myöhemmin Saga merkkasi saman kohdan. No, saapa nähdä pysyvätkö oljet kuivina jatkossa. Ainakin niitä piisaa, mulla on semmonen jättipyöröpaali vintillä. Isä antoi paalata olkea pelloltaan ja sai samalla yhden itselle elikäs näille koirille. :-)

Aikomuksena oli totuttaa koirat olkipetiin niin, että vien ne ensin lenkille ja sitten laitan ne huilimaan aidan taakse oljille. No, tein sen kerran tosi lyhyesti. Nyt on reitti auki petille, saa nähdä käyttävätkö. Saa olla aika huono keli (= suurinpiirtein myrsky) tai tosi kuuma/kylmä, että nuo menevät suojaan, turkki suojaa tosi hyvin. Nytkin ne makoilevat rappusilla ulkosalla. No, ainakin niillä on tilaisuus mennä pehmopetille sisään halutessaan. :-)