...mutta ei sentään rekitreenejä, vois olla aika nihkeetä menoa hiekalla. :-D

Eilen meille siis kotiutui uusi reki. Onpa sitten talven varalle varareki ja aikomuksena on ajaa myös peräjälkeen kahdella silloin kun on vierailevia tähtiä valjakossa. Sitten kun vielä joskus askartelisi jonkunlaisen kuormareen niin ois kaikki tarvikkeet kasassa. Uusia liinojakin pitäisi tehdä tai hankkia. Noi mun viimetalviset (siniset) on tosi heppoista tekoa ja rispaantuneet.

Tulipa nyt samalla testattua kattotelinettä, joka hommattiin jokun aika sitten. Ihan hyvin toimi, mutta en saa yksin rekeä katolle, täytynee ajoittaa Ohkolan treenit niin, että joku voisi auttaa tai sitten lähteä matkaan apurin kanssa. Ehkäpä saisin sen katolla jos laittaisin alle huovan tms. jolloin ei tarvitsisi varoa autoa... Katsotaan, ehtii tätä vielä suunnitella ennen lumien tuloa.

Hankin myös äskettäin pyörätelineen auton koukkuun, että pääsisin Ohkolaan treenailemaan. Olikin tosi kallis versio... ostin Biltemasta 9,90 e. Isä sitä joutui entrailemaan rällällä ennen kuin saatiin se sopimaan koukkuun. Tänään ajoin ekaa kertaa Ohkolaan testaamaan telinettä, pyörää & koiria. Shira, Nox ja Pinja ovat kerran olleet aiemmin siellä, jolloin mulla oli lainapyörä. Nyt mukana oli Sagakin, joka on nyt ehtinyt tauon jälkeen vetämään pari kertaa kotona.

Ohkolassa oli tosi leppoisaa, ketään muita ei ollut paikalla ja se mulla oli tarkoituksenakin - saisin helpon treenin ensikertalaisille kun ei tule ketään vastaan reitillä. Huomenna voisi sitten ajoittaa illansuuhun, jospa siellä silloin olisi joku muukin treenailemassa.

Ensin otin pyörän eteen pelkän bortsuparin. Tehtiin kahdeksikkoa lammikoitten ympäri ja erilaisia käännöksiä hallin edessä ja ajoimme lyhyimmän reitin pätkän. Kunhan vaan testailin miten kulkevat ja kääntyvät vieraassa paikassa. Testi meni loistavasti, ei mitään ongelmia ja kaikki käännökset yhdestä käskystä :-)

Sitten oli collietten vuoro. Niillä aioin ajaa saman lyhyen reitinpätkän, mutta ilman "kuviokelluntaa". Nox oli koko matkan ihan tulessa! Veti upeasti, osasi jopa suuntakäskyjä (!?!) ja kuljetti Pinjaa mukanaan. Pinjasta ei sitten voikaan sanoa samaa. Oli se innokkaampi kuin eilen kun oltiin koko porukalla ajamassa kotireiteillä, mutta silti lähinnä perässävedettävä. Minkäs teet kun sitä ei kiinnosta hölkkäravia kovempi tahti. Ilman noita vauhtikoiria se vetää tosi hyvin, muttei noiden kanssa. Kai se itsekin tietää  ettei pärjää niiden vauhdissa. Onhan se nopea itsekseen touhuillessaan, mutta pääasiassa lenkilläkin hiirestää tai katselee muiden touhuja.

Lopuksi lähdin vielä ajamaan vauhtitiimillä eli jätin Pinjan autolle. Voisko meno olla helpompaa! :-) Oli tosi ihana kun ei tarttenut yrittää hidastaa muita ja vauhdittaa Pinjaa. Kaikki vaan sujui kuin unelma. Vielä parempi setti tulisi jos Nox johtaisi Sagan kanssa ja Shira jäisi pyöräkoiraksi. Nox on niin vauhdissa menossa eteenpäin koko ajan, tosi päättäväinen eikä vieras paikkakaan haitannut. Shira veti kyllä hyvin ja pysyi vauhdissa helposti - onhan se meidän nopein koira noin muutenkin. Mutta alkumatkasta sitä taisi hiukan hirvittää, koska se löysäsi liinaansa ihan pienesti, halusi ilmeisesti saada Sagan edes hiukan edelleen ottamaan metsän möröt vastaan. Viime kerralla Ohkolassahan ajoin koirien yli alkumatkasta ja se saattoi vielä vaikuttaa Shiraan. Mutta eipä sitä paljoa huomannut ja pian sekin kiristi liinansa. Ohjauskin pelasi jokapaikassa vaikka yritin tehdä yllättäviäkin käännöksiä. On toi vaan hieno porukka, saispa vaan yhden nopean lisää kun Pinja ei pysy vauhdissa. Eiköhän Gaissa sen paikan aikanaan kuitenkin ota.

Jatkossa taidankin treenata porukan kahdessa erässä, että noita nopeita ei tartte koko ajan komennella hidastelemaan ja Pinja saisi itsevarmuutta kun muut eivät kisko sitä perässään. On ollut hankala yrittää innostaa yhtä ja jarruttaa muita. Nopsat siis yhdeksi valjakoksi ja Pinja johtamaan Freyaa & Inkaa niin saa varmuutta. Freya joutaisi vaikka vähän vetämäänkin ja Inka saa olla mukana hölkkäilemässä. Se on muuten tosi hyvässä kunnossa, juoksee mukana aina samat lenkit kuin muutkin ja on hoikka likka vaikka onkin leikattu narttu ja niistä aina kuulee kuinka ne lihoo... Ei ne koirat itsekseen liho, kyllä joku sen ruoan niille antaa. Selkäkin on sillä mukavassa kuosissa ja liikkeet pysyneet hyvinä. :-)