Eilen illalla satoi ensilumi. Gaissa ja Milla - ikää 6 kk - näkivät lunta ekaa kertaa elämässään ja lipsuttelivat ja maistelivat sitä innoissaan. Illalla vannoin, että jos seuraavana päivänä on vielä hitusenkin lunta pellolla niin kaivan reen esiin ja ajan ringin ihan vaikka periaatteen vuoksi - ensilunta on päästävä testaamaan!

Aamulla maa oli valkoinen, mutta lämpötila plussan puolella. Pellolla oli lunta sen verran, että arvelin reen siinä juuri kulkevan. Valjakko vaan oli vajaa, Nox oli edellisenä päivänä ontunut joten en ottanut sitä mukaan. Tein ensin kierroksen sänkkärillä, lunta oli liian vähän ja jalakset osin mullan päällä, jarutti tehokkaasti menoa mutta koirat kiskoivat sitkeästi sen pienen lenkin jonka ajoin. Päätin siirtyä heinäpellon puolelle, siellä luistaisi paremmin joskaan ei hyvin. Meillä oli käymässä Heli poikansa Elmon ja Osku-belgin kanssa. Kokeiltin sitten Oskua valjakkoon. Se on aiemmin vähän kokeillut vetoa, mutta vain talutettuna. Se lähti yllättävän hyvin liikkeelle ja veti hiukan. Sitten se alkoi ihmetellä liinoja ja ei enää vetänyt joten teimme pari pätkää niin, että Heli kutsui sitä edestäpäin. Silloin se lähti vetämään ja pienellä treenillä siitä saa varmaan ihan kelpo rekikoiran. Meillä oli tänään ekaa kertaa kyytiläinenkin, otin Elmon rekeen. Tehtiin pieni rinki pellolla ihan onnistuneesti.

Voi kun tulisi lisää lunta, mutta taitaa vaan nuokin toistaiseksi sulaa. Kiva oli silti päästä vähän kokeilemaan ja nyt on vaan kovempi odotus päällä... :-)


Osku opettelee valjakkotouhuja!


Elmo kyydissä! :-)

lisää kuvia täällä >>>