Ajot edistyvät hyvää vauhtia ja koirien kunto senkun kasvaa. Pinjakin on päässyt mukaan vakiporukkaan ja eilen ajoin syksyn enkat: 6 km. Koirat kulkivat hyvin reipasta tahtia eivätkä tuntuneet väsyneiltä lenkin jälkeen. Kelit ovat suosineet, joten on ollut ihana ajella, aurinko paistaa, ruska komemmillaan ja mikä parasta - on tarpeeksi viileää!

Koirien määrääkin on tullut taas pohdittua lähes pää kipeäksi asti. :-P Kenelläkään kun ei oikein ole varaa olla poissa valjakosta. Gaissa tietty tulee aikanaan mukaan valjakkoon, mutta eipä siinä sittenkään kamalasti vetäjiä ole ja Shirakin on jo 6,5 v. Tulevaisuudessa aikomus olisi kaiken lisäksi ajaa kahdella porukalla siskon kanssa kimpassa ja reki kulkee minimissään kolmella koiralla ilman suurempia vaikeuksia. Toisinsanoen olen miettinyt josko hommaisin vielä yhden tuohon kasvamaan. Jokatapauksessa pennun hankinta olisi edessä ensi vuonna ja sitten pitäisi taas odottaa kauan aikaa, että se kasvaisi.

Oli jo hilkulla etten hankkinut ekaa huskya, kävin yhtä pentua katsomassakin puolitosissani ja se oli tosi sopivan oloinen. Husky yhdistykseenkin ajattelin liittyä ja jatkaa tutustumista rotuun kaikessa rauhassa, jospa semmoinen meille tulisi sitten joskus hamassa tulevaisuudessa... Mieli tekisi kuitenkin ajaa näillä colliella toistaiseksi ja katsoa, josko ne edes suurinpiirtein pelaisivat rekikoirina - ekaan käyttökokeeseen ajattelin mennä ensi talvena. :-O Olisihan siinä lisäksi oma hohtonsa kun koko valjakko koostuisi (bc & pk) colliesta ja toisaalta ne sopisivat todennäköisimmin paremmin yhteen vauhdiltaan ja vetotyyliltään kun ovat samanrotuisia.

No katsotaan nyt mitä tehdään, ainakin treenaillaan ahkeraan ja odotellaan malttamattomasti ensilumia! :-)


...niin en mä tota sänkyä ois tarvinnutkaan, jospa nukun sohv...
eiku
n sekin on jo täynnä. No, lattialle ainakin mahtuu vielä. :-P