Tämmöstä se on... Kun ei tule pitkään aikaan päivitettyä blogia niin sitten on kerralla kamalasti kerrottavaa. :-)
Uusia kuva-albumeita täällä >>>


"Don't try this at home!" 7 koiraa + 1 kylähullu + temppupyörä

Tarhan rakennusta
Kaikenmoista ohjelmaa on ollut, ensinnäkin teimme (lue: isä rakensi, minä auttelin missä voin) uuden tarhan. Uusi osa on vanhan aitauksen sisässä. Tämä ns. kakkostarha on tehty tukevammaksi ja siinä on korkeampi aita. Aitojen sisäpuolelle jäi vanha perunakellari, jonka välikatto toimii isona koirankoppina ja siellä on paksu kerros olkia. Yksi aita on vielä korottamatta ja houdini-koiramme Saga onkin karkaillut sieltä jo useaan otteeseen. Se tulee siis mielellään tuonne tiilitalon pihalle perässä, ei siis varsinaisesti karkaa minnekään. Kaikkihan nuo pääsisivät halposti tuon piha-aidan yli, mutta eivät tule. Kakkosaitaus on hyvä myös silloin kun jätän koirat ulos pidemmäksi aikaa, tuntuu turvallisemmalta kun ne on jaettu kahdeksi porukaksi vaikka tulevatkin hyvin juttuun yhtenä ryhmänä. Etenkin kun nuo pennut riehuvat kovasti niin hyvä pitää jaettuina varmuuden vuoksi.


upouusi kakkostarha


perunakellarin välikatto eli koirankoppi

Valjakkotreenejä & Noxin sisko Demi kyläilemässä
Pennuista puheen ollen - ne ovat päässeet ekaa kertaa kokeilemaan valjakkoon! Gaissa on vetänyt kerran aiemmin kassia pellolla ja kerran ollut valjakossa postilaatikolle ja takaisin milloin roikkui seisingissä vastaan haraten. Kokeilin silti nyt uudelleen pienellä porukalla ja sehän lähti vetämään! Kuumuu vaan liikaa pysähdyksissä ja liikkeellelähdöissä, hampaat soi kuin kastanjetit ja se menee kavereitten päälle. Nyt se saakin toistaiseksi treenata ilman paria, että oppii touhut. Kunhan se tajuaa miten homma toimii, se oppii varmasti suuntaamaan energiansa oikein ja se saa taas parin. Ensin Gaissa veti Millan kanssa ja johdosta huolehti Pinja & Inka. Sitten sitä kokeiltiin seuraavana päivänä niin, että bortsut johtivat, sitten kulki Nox yksinään ja vikana Gaissa yksinään, se oli oikein toimiva ratkaisu. Gaissa vetää ihan hyvin muttei vielä täysillä.

Milla teki pari pikkutreeniä ensin yksin. Pari pätkää se veti samaa kassia kuin Gaissa pellolla ja sitten teimme niin, että otin vetoliinan käteen ja pyöräilin perässä kaverin kutsuessa Millaa edellä. Sehän ampaisi matkaan heti ja veti innoissaan! Milla taitaa olla synnynnäinen rekicollie. :-) Pyöräkokeilun jälkeen päätin laittaa sen samantien pikkuvaljakkoon ja kävimme ajelemassa postilaatikolle. (matkaa per suunta n. 250 m) Johdossa ekalla reissulla Pinja & Inka ja parina Millalla Gaissa, joka sen reissun jälkeen on saanut kulkea yksin. Milla ei kuumunut lähdöissä yhtään vaan odotti nätisti ja vetämään lähtiessä veti tasaisesti liina kireällä koko ajan eikä häiriintynyt parista yhtään. Paremmin ei olisi voinut sujua! Millalla oli parina yhdellä kokeilulla Demikin, joka on Noxin sisko ja oli meillä vierailemassa omistajansa kanssa parin päivän ajan.


Gaissa opettelee vetoa. Tosi paljon helpompaa opettaa nyt kun muut jo
osaavat eikä tarvitse aloittaa kaikilla alkeista kuten viime talvena

Vikana päivänä kun Johanna & Demi (Saruskan Infinity) olivat käymässä, oli ihan pakko kokeilla jotain, mikä oli sarjaa "don't try this at home". Laitoimme koko porukan valjaisiin temppupyörän eteen. (kuva blogin alussa, lisää albumissa) Ensin tosin ajoin pienen lenkin bortsuilla ja Noxilla, että sain pahimmat höyryt pois. Luotin ajatukseen, että pyörällä on helppo tasapainoilla joten vauhti ei haittaa ja koirat pysähtyvät varmasti käskystä. Hidastus kurveissa olikin sitten vähän hankalampaa... Alunperin kaikki koirat olivat mukana, mutta lähdössä Gaissa oli liian hurjana ja joutui jäähylle ennen kuin matka edes alkoi. Kokeiluun lähtivät siis muut 7 koiraa. :-D Tosi pelottavaa kyytiä, mutta ihan hurjan hauskaa! Tehtiin ihan pikku lenkki ja Hanna otti kuvia muistoksi kahjusta kokeilusta. Voi kun tulisi jo lunta, sitten voisi ajella isommallakin joukolla.

Demin kanssa treenailtiin enemmänkin. Pääasiassa opetimme sille vetoa, jota ei oikeastaan tarvinnut edes opettaa - se veti koko ajan liina kireällä. Se on kerran aiemmin kokeillut tätä ja se tykkäsi jo silloin kovasti. Opetusta vaati se, että sen saisi vetämään yksin pyörän edellä ja Johanna voisi siten treenailla kotonaankin. Demi edistyi parissa päivässä jo ihan kivasti, eiköhän se jo kotonaankin pääse pyöräilemään. Harjoittelimme Demin kanssa myös tokoa ja hakua, testasimme lisäksi vielä hiukan isompaa estettä. Kaikissa em. touhuissa oli treenailemassa myös sen sisko Nox. Estettä otimme muutaman kerran, suurin korkeus oli 90 cm, joka sujui hyvin ilmavaralla molemmilta koirilta. Olisi metrikin varmaan mennyt, mutta kiirettä isoihin hyppyihin ei ole, kunhan nyt kokeiltiin sujuuko hyppääminen ylipäätään miten hyvin.


Demi hyppäämässä

Näyttelytouhuja
Milla käväisi ensimmäisessä pentunäyttelyssään, tuloksena hienosti ROP! :-) Näyttely oli Lahden messuhallissa ja lattia tosi liukas, mutta Millaa ei haitannut pätkääkään. Itseasiassa se oli koko ajan tosi iloisen oloinen, ryhmäkehään mennessäkin sen häntä viuhtoi kovaa kyytiä, samoin kun tuomari tuli tutkimaan sitä kehässä.

Näyttelyjutut ovat muutenkin olleet viimeaikoina puheenaiheena. Freya lähti "oppilasvaihtoon" Millan kasvattajalle. Milla siis treenailee meillä ja Freya heillä, mutta kumpaakaan koiraa ei ole myyty. :-D Freya opettelee näyttelyjutskia, sen olisi tarkoitus lähteä junnuhandler kisoihin Helin tyttärelle Hillalle esitettäväksi. Freya onkin viihtynyt Sälinkäällä tosi hyvin ja näemmekin sitä usein, koska he asuvat n. 5 km päässä ja lenkkeilemme välillä yhdessä. Pinja puolestaan osallistunee junnuhandler-kisoihin Helin vanhimman pojan Henkan kanssa. Pinja tosin asuu edelleen meillä, mutta treenit on helppo järjestää lyhyen ajomatkan takia. Jännä päästä seuraamaan uutta lajia ja helppoa minulle kun voin istua reunalla kameran kanssa.

Utopian Pentutreffit
Lauantaina meillä kävi kylässä lähes kaikki Millan sisarukset, vain yksi uros puuttui. Kuvia tapaamisesta täällä >>>