Tänään oli taas ohjelmassa autoilua, piti mennä rokotukselle. Mukaan lähti myös Freya näyttämään pattiaan lekurille. (olkapäässä motti) Gaissa matkusti etupenkin jalkatilassa ja kävi heti maate kun lähdettiin ajamaan. Matkasi koko matkan maaten ja osan matkaa nukkuikin, matka lääkärille oli n. 30 min. Perillä se alkoi heti tutkia pihaa kun otin sen autosta. Se viihtyi lääkärissä tosi hyvin, osasyynä mahdollisesti savukinkkukuutiot... Se tutki lattiaa ja käyttäytyi kaikinpuolin esimerkillisesti. Pistosta ei edes huomanut ja lääkärin antamat kuivanappulatkin kelpasivat oikein hyvin. Freyan patti on nestettä ja sille ei tarvitse tehdä mitään, se paranee itsekseen.

Kotimatkalla poikkesimme mummilla, Gaissa tuntui jo muistavan paikan ja meni iloisena ovelle. Mummin piti päästäkin kauppaan joten ajoimme keskustaan. Käytin tilanteen hyväksi ja veimme auton S-marketin parkkihalliin, josta on helppo lähteä keskustaan kävelemään koirien kanssa. Heti parkkihallissa tapasimme pari ihmistä jotka tulivat moikkaamaan pentua, Gaissa tykkäsi kovasti. Freya taisi olla vähän kateellinen sen huomiosta, tosin se ei näytä sitä päällepäin - siinä vaan seisoskeli. Parkkihallista kuljimme keskustaan oikopolkua kaupan ohi ja kiersimme pienen lenkin. Gaissa alkaa selvästi tottua hulinaan, nyt se ei enää jäänyt paikalleen katselemaan vaan halusi kulkea ja haistella. Tuuli pölläytti kuivia lehtiä ilmaan parissa kohtaa ja se olisi halunnut lähteä jahtaamaan niitä. :-D Kiersimme Amizzan ja palasimme parkkipaikalle, siellä tavattiin vielä yksi mies, joka halusikin moikata Freyaa, kertoi että on itselläänkin whippetti. Reilua peliä Freyaa kohtaa, kun sekin löysi uuden kaverin, tosin pentu yritti varastaa shown kiipeämällä miehen syliin (oli kyykyssä) ja pusuttelemalla.

Kotimatkalla molemmat nukkuivat ja oletin että pentu on rättiväsynyt reissun jäljiltä. Ruokin sen ja nyt se söikin oikein ahmimalla vaikka seassa ei ollut mitään muuta kuin liraus vettä, aiemmin on hyljeksinyt omia nappuloitaan - kaikkien muiden nappulat kelpasivat kyllä samoin kaikki muut ruoat ja herkkupalat.  On tainnut huomata etten aio ostaa sille kakkuja... ;-D

Joo, ei se ollut väsynyt vaan alkoi vetelemään rallia Noxin kanssa ympäri pihaa. :-P Menin sitten maalaamaan ja sinne kaikki koirat tulivat mukaan makoilemaan, Nox & Gaissa välillä kävivät jossain riekkumassakin. Kun sain maalauksen valmiiksi otin kuvan koirista niiden vakipaikalta, kamera kun oli mukana että sain kuvan maalauksesta. Lisäsin sen kuvan tuohon eiliseen kirjoitukseen. Pihalla pennut alkoivat taas riehua ja sain samalla niistäkin kuvia. Uudet taas albumin lopussa. Sisälle tultua Gaissa lopulta simahti ja nukkuu nyt tätä kirjoittaessani sikeästi tuossa vieressäni puoliksi sängyn alla. :-)


Inka & pennut

Illalla oli pentutemppukoulua eli savukinkkukuutioiden syöntiä keittiössä parin minuutin ajan.  Jääköhän mulle kohta noita enää sitä pitsaa varten... :-P Tehtiin pk-luoksetuloa, Gaissa opetteli siis istumaan tiiviisti mun edessä. On jo selvästikin alkanut hahmottamaan homman idean. Teimme myös kosketusalustaa, tähän voi jo alkaa liittää sanaakin. Uutena otin ohjelmaan namien syönnin sivulla ts. perusasennon. Sekin sujui hyvin koska Gaissa oli jo oppinut istahtamaan edessä, joten tarjosi sitä sivullakin samantein ja sain pitää käsiavun tosi pienenä. Lopuksi leikittiin vinkulelulla joka piti samantien vaihtaa vinkumattomaan Inkan riehaantuessa pihalla kuullessaan sen äänen. Hetken leikittyään Gaissa sai mennä pihalle puuhailemaan ja Nox tuli sisälle keittiötreeniin. Se teki seuraamisen alkeita, maahanmenoa ja nly-seisontaa, koska sillä ois näyttely lauantaina.


taitava pentu auttaa minua puutarhanhoidossa :-)


iltalenkillä