Aloitettiin ajot tosi löysällä ohjelmalla. Ajatuksena oli katsoa, vetäisikö Freya, sehän on ollut valjakossa mukana jokusen kerran vaihtelevalla menestyksellä. Otin sille Pinjan opeksi mukaan ja temppupyörän perään. Ajettiin postilaatikolle (300 m per suunta) ja takaisin, vaikka mieli teki kyllä lähteä isommalla ja pätevämmällä porukalla pidemmälle lenkille... Mutta en aja noilla vielä, ensin hieroja katsoo ne läpi varmuuden vuoksi.

No, Pinja & Freya lähtivät liikkeelle ihan hyvin. Pinja oli ihan pro koko matkan, veti tasaiseen sopivalla vauhdilla. Freya kulki ekat 200 m vetäen ainakin jonkun verran, sitten juoksi muuten vaan mukana. Se on ollut parempi kun joku juoksee edellä, joten otan seuraavaksi jonkun kolmanneksi mukaan ja Freya saa juosta pyöräparissa. Toisaalta se ei silti roikkunut seisingissäkään, joka oli kiinni ettei whippet poukkoile mihin sattuu ja Pinja saa ohjata sen oikeaan suuntaan. Oikeastaan ihan sama oppiiko tuo kunnolla vetämään, saahan se liikuntaa ja ohjelmaa vaan olemalla mukanakin, koska kulkee ihan nätisti eikä jää perässä vedettäväksi. :-)

Sitten käytin koko porukan pidemmällä lenkillä, laahustin pitkin peltoja (oikeasti, mun meno oli ihan tosi laiskan näköistä...) ja otin kuvia koirista. Lenkin jälkeen alkoi tehdä vielä mieli ajelemaan, joten päädyin tekemään toisen testikierroksen postilaatikolle. Nox on juossut aina ryhmässä ja pari kertaa parin kanssa, muttei koskaan yksinään. No, kerta se on ensimmäinenkin! Annoin luvan lähteä liikkeelle ja Nox hauhauwufwuf haukkui suoraa huutoa, pyöri paikoillaan, kiersi pyörän ympäri ja sai liinat solmuun. Sama tyyli jatkui kuivurille (n. 200 m) saakka, huh huh... Viisaampi (?) olisi tässä vaiheessa luovuttanut, mutta enhän mä, pennunperhana vetää nyt vaan vaikka yksinäänkin! :-P Eikun aina pari metriä eteenpäin ja sitten avasin taas solmuja ja kirosin niin että naapuritkin varmaan kuulivat... Niin ja kuuntelin kun muu porukka kiljui tarhassa, Inka pääasiassa. Mutta siinä kuivurin kohdalla Nox vaan tajusi ja lähti vetämään upealla laukalla ihan suoraa eteenpäin. Sehän on paras ja innokkain vetäjä valjakossa, mutta ei siis ole tehnyt tätä yksin. Sillä yhtäkkiä palaset loksahti paikoilleen ja se ymmärsi että se voi vetää ilman kavereitakin. Postilaatikolla käännyttiin, mikä sekin sujui hienosti eikä vedossa ollut enää minkäänlaisia ongelmia vaan Nox laukkasi tyylikkäästi kotiin saakka. Hieno pieni colliekoira! Kyllähän mä arvasin, että se vetämään lähtee omineenkin kunhan en vaan heti lakkaa yrittämästä. :-)

Pari päivää on ollut vapaata treeneistä, mutta illalla otettiin tänään vähän tokoja. Shira teki lähinnä ohjattua, muuten hyvä mutta haluaa pureskella kapulaa. Ei paljoa, mutta kumminkin... Pinjaa ei olisi edes kannattanut ottaa, se tekee aina samalla tempolla ja se ärsyttää! >:-/ Eli hölkkää hiljakseen, mutta tekniikka pelaa. No ravatkoon, ihan sama, kivaa sillä on kuitenkin. Sain oltua iloinen koko ajan vaikka vauhdin puute harmittikin. Eipä tuo yleensä laukkaile lenkeilläkään kun muut juoksee kiljuen vaan haistelee pitkin peltoa josko olisi hiiriä liikkeellä. Ja leluja ei voi käyttää kun se ei niistä ole kiinnostunut kuin kerran kuussa. Juuri sen verran, että saa kivoja kuvia muttei voi käyttää palkkana. Maailman ihanin koira tuo Pinja, muttei ykkösvalinta tokoon. :-D

Myös pennut pääsivät "tokoilemaan". Nox oli ihan huippu, sen kanssa leikin erilaisilla leluilla ja tein pari merkkiä. Sitten vaihdoin nameihin ja hiukan kertasin istumasta maahan lätsähtämistä, sivulletuloa ja ALO-hyppyä. Lopuksi vielä leikittiin patukalla. Nyt se on alkanut kiskomaankin, alunperin ote eli ihan koko ajan eikä purrut kiinni. Palloleikit sitten ovatkin ihan huippujuttu sen mielestä. Nyt siis jo kiskoo aika hyvin ja kehittyy koko ajan.

Gaissa pääsi leikkimään hetkeksi kapuloilla. Tein kahden pallon leikkiä, mutta siis kapuloilla. Kun se juoksi hakemaan toista ja lähti tuomaan takaisin heitin toisen vastakkaiseen suuntaan kun se tuli melkein kohdalle. Toinen oli puinen sorvattu ja toinen kevyt metallinen. Tein tätä kerran aikaisemminkin ja silloin mulla oli samanlaiset puiset ettei toinen olisi mieluisampi kuin toinen, mutta kun tuo ei näe mitään eroa siinä heittelenkö puista vai metallia niin nyt pidän kahta erilaista. Tuntuu se metallinen olevan ehkä hiukan kivempi, hyvä niin. :-)